lindaversteeg

Jack Meagher

Jack Meagher (uit Amerika) heeft een methode ontwikkeld om de spieren in conditie te krijgen en te houden. Deze methode is door Ellen Immink naar Nederland gehaald (Happy-athlete.nl). Zij heeft inmiddels al tientallen masseurs volgens deze methode opgeleid.

De Jack-Meagher methode is een wetenschappelijk bewezen massagetechniek. Deze methode is zeer effectief en de resultaten zijn niet te vergelijken met welke andere therapie/massage dan ook. Dit komt door de accuraatheid en de diepte van de inwerking van de massage. Hierdoor wordt de spier k in de diepte losgemaakt en kan volledige losheid verkregen worden! De methode is ontwikkeld om een paard nog beter, en in ieder geval zonder pijn te kunnen laten presteren.

Het vinden van de juiste plek waar de blokkade (stresspunt) zich bevindt, is bij deze methode erg belangrijk. Deze blokkade wordt therapeutisch, tot in de diepte behandeld. Daarna wordt de gehele spier losgemaakt, waardoor de spier zijn losheid terug krijgt. Gemiddeld genomen zijn 3 behandelingen nodig om een paard helemaal los te krijgen. Bij problemen die al jaren zitten kunnen echter meerdere behandelingen nodig zijn.

sport-therapie jack meagher methode