lindaversteeg

Hoe te verhelpen

Door uw paard te laten behandelen volgens de Jack Meagher methode, verhelpt én voorkomt u veel problemen. 
Een goed uitgevoerde massage volgens de Jack-Meagher methode kan de meest genoemde bewegingsproblemen in relatief korte tijd (gemiddeld 3 behandelingen in 3-4 weken) oplossen. De kern van het succes van deze methode ligt in de accuraatheid en de diepte van de inwerking van de massage. 
Een paard wordt van voor tot achter, aan beide kanten behandeld. Eerst wordt het stresspunt van de betreffende spier behandeld. Daarna wordt de gehele spier (ook in de diepte!) losgemaakt. Hierdoor lossen verklevingen in de spier daadwerkelijk op. Dit alles maakt dat deze massagetherapie in geen geval te vergelijken is met welke andere sportmassage voor paarden dan ook!

Het rijden van een los (čn pijnloos) paard gaat zoveel makkelijker en fijner.

Maar ook de ligging en kwaliteit van het zadel hebben directe invloed op de beweging van je paard/pony. Een zadel moet voldoende ruim zijn (voldoende ruimte bij de schoft, ruim tussenkanaal), recht liggen, zachte, gelijk gevulde kussens hebben en verend op de rug aanvoelen.

Bovendien is het erg belangrijk om een goede warming-up-fase in te bouwen voor het rijden en voldoende cooling-down na het rijden.

linda versteeg